Според Ксавие Бетел, който се омъжи за съпруга си преди осем

...
Според Ксавие Бетел, който се омъжи за съпруга си преди осем
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург, който е открит гей, защити ЛГБТ и разкритикува Унгария

Според Ксавие Бетел, който се омъжи за брачна половинка си преди осем години, Унгария не е в крайник с доста от останалите страни членки на Европейски Съюз.

Премиерът на Люксембург защити правата на ЛГБТ общността в Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес. От подиума на Европейския парламент през вчерашния ден Ксавие Бетел, който е открит гей, разкритикува Унгария, която желае въпросът за хомосексуалността да има по-малко отражение в учебните заведения и в медиите, отбелязва организацията.

" Ако в този парламент има някой, който счита, че се става педераст от гледане на телевизия или слушане на ария, тогава вие нищо не сте разбрали. Най-трудното (нещо) за един педераст е да схване самичък себе си ", сподели през днешния ден Бетел по време на пленарна сесия в Страсбург, Франция.

Бетел постоянно приказва са своята полова ориентировка, а през последните две години е изключително сериозен към Унгария, показва АП.

През 2021 година той се разгласи против Будапеща, когато тя утвърди закон, забраняващ разискване на хомосексуално наличие или промяна на пола с лица под 18-годишна възраст в стратегии за полово обучение в учебните заведения, филми или реклами. Освен това Европейски Съюз упреква популисткия министър председател на Унгария Виктор Орбан в тъпчене на правата на ЛГБТ общността, отбелязва организацията.

Според Бетел, който се омъжи за брачна половинка си преди осем години, Унгария не е в крайник с доста от останалите страни членки на Европейски Съюз. Той съобщи, че е наясно, че в прекомерно доста страни отвън Европейски Съюз в случай че някой разгласи обществено, че е педераст, се излага на заплаха.

" Може да се озова в пандиза с доживотна присъда, а може би скоро в страна членка на Европейски Съюз ще мога да приказвам за това единствено под секрет, тъй като в случай че приказвам намерено ще бъда упрекнат в покваряване на младото потомство ", добави той.

" Срам ме е, госпожо Президент, че някои сътрудници желаят да завоюват гласове за сметка на малцинства. Това сме го виждали към този момент в нашата история ", сподели Бетел.

Премиерът на Люксембург постоянно има мощна позиция по въпроса. По време на среща на високо ниво в Египет сред Европейски Съюз и страните от Арабската лига през 2019 година Бетел сподели на арабски водачи, че е омъжен за мъж и че поради това евентуално го грози смъртно наказване в доста от арабските страни, напомня АП.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР